Lørdag 24. oktober kan du møte Apa, Ted og Elfie fra Vennebyen, de kommer nemlig til KUBEN. Du kan møte dem kl. 12 og kl. 14.

Apa

Apa er alles venn og verdens eneste politiapekatt. I sine egne øyne er han også den tøffeste politikonstabelen i hele verden! Han er bare en politiaspirant, men tøff mener han at han er. Og han er både snill og hjelpsom. Dersom noen har et problem eller en situasjon oppstår, er han alltid klar til å hjelpe. Under sin opplæring til å bli ekte politikonstabel blir Apa fulgt opp av Bobby og Tonje. Apa har sitt eget utrykningskjøretøy; Spark, en sparkesykkel utstyrt med både utrykningslys og sirener. Dessverre for Apa er det ofte problemer med Sparks sirene, og ifølge Apa kan det aldri gå fort nok heller. Apa har også fått ansvaret for byens utrykningshelikopter, Koptus. Dette står stasjonert på politistasjonen, klar til dyst, men om Apa finner nøkkelen til Koptus når det er behov for det, er mer usikkert.

Ted

Ted er i ferd med å oppfylle drømmen sin om å bli ambulansesjåfør i Vennebyen. Han er under opplæring hos Tina, som er fast sjåfør på Ambus, sykebilen i Vennebyen. Ted er en godhjertet, varm og koselig teddybjørn som er flink til både å hjelpe og trøste. Dette er gode egenskaper for en som vil kjøre Ambus. Selv om han fortsatt er under opplæring, har Ted fått ansvaret for både pakking av utstyr og å snakke i radioen unde utrykning. Dette synes Ted er veldig spennende. Så får vi bare håpe at den distré lille bjørnen klarer å huske alt! Ted er også sønnen til Bobby, som er sjef på politistasjonen i Vennebyen.

Elfie

Den siste av de tre nye rekruttene i Vennebyens utrykningsetater er en liten elefant med navnet Elfie. Mens Apa er verdens eneste politiapekatt, så er nok Elfie utvilsomt den eneste brannkonstabelen i verden som slukker branner med snabel! Elfie har fått sin egen plass i kurven på toppen av brannbilen Snorkus. Når de rykker ut elsker hun å kjøre i full fart så de store ørene hennes kan flagre i vinden. Med sin lange snabel kan Elfie slukke branner, redde mennesker og dyr i nød og hjelpe til på andre måter. Elfie har sitt eget lille krypinn bak brannstasjonen. Der har hun også sitt eget badekar og en blink hvor hun kan øve på å slukke branner!

Pakke3_Møt apa ted og elfie_rgb_web