Pynt til jul med vintergrønt

Vintergrønne planter finnes i mange former og fasonger, og er veldig dekorative å pynte med både ute og inne.


Ønsk julegjestene velkommen
Det er alltid hyggelig å komme hjem til noen som har pyntet litt ekstra ved inngangspartiet. Vintergrønne planter som sypress, einer, gran og sedertre, er dekorative gjennom hele vinteren med bar som varierer fra friskt grønt til mer grågrønt og blålig. Kombinér gjerne ulike sorter og pynt med kongler, greiner og lykter.

Vintergrønne planter som står ute trenger ikke vann så lenge det er kuldegrader, men begynn å vanne dem når våren kommer.

stuegran

Skap julestemning med vintergrønne planter
Vintergrønne planter passer like godt inne som ute. Juletre i potte er lubne og fine «disney-trær» som kommer i flere størrelser og varianter. Perfekt for de som har små leiligheter og ikke har plass til et stort juletre. I tillegg til å ta liten plass, drysser disse mye mindre enn et vanlig juletre.
Det finnes også mange andre dekorative alternativer. Alt fra et slankt og minimalistisk sedertre til squarrosa med sitt myke og buskete bar. Den stilrene stuegranen har også blitt veldig populær de siste årene, og den er en av interiørbloggernes favoritter.
Ta gjerne plantene ut av plastpotten og sett i en glasspotte eller i en vase med vann så røttene vises, eller klipp av en enkelt gren. Dette gir et enda mer naturlig og botanisk uttrykk. Vintergrønne planter er dekorative i seg selv, men med en lyslenke blir det ekstra stemningsfullt.   
Inne i varme stuer tørker vintergrønne planter fort ut, så husk å vanne jevnlig så du har glede av dem lenge.
For mer inspirasjon, tips og ideer, ta turen innom Mester Grønn butikken.

juletre i potte