Dyrk din egen mat!

Det er ekstra stas å lage mat med egendyrket salat, grønnsaker og krydderurter. Du trenger ikke stor hage for å få det til, det går fint å plante i krukker på terrassen.


Det siste året har mange kastet seg på bølgen med å dyrke sin egen mat. Du trenger hverken stor plass eller mye kunnskap for å dyrke dine egne grønnsaker, så dette er noe de aller fleste kan få til.

En nyhet hos Mester Grønn er ferdige grønnsaksplanter som kan plantes rett i krukker på terrassen. Velg mellom grønnkål, bladbete og sommerkål, salat, sukkererter, bladpersille, squash og gresskar i praktiske 6 pakninger. Disse grønnsakene er kun tilgjengelig i butikk en kort periode, så her gjelder det å være tidlig ute.
sukkererter 6pk dyrkselv 4707 f s

De neste ukene kommer det inn flere ferdige grønnsaker som er klare til planting, f.eks. tomater, paprika og chili. Noen av dem kan du til og med begynne å høste av med det samme. Enklere blir det ikke å dyrke din egen mat!
tomater dyrkselv 4896 f s

Her er noen nyttige tips på veien fra Mester Grønn sin innkjøper Kari Brekke.

Slik lykkes du med grønnsaker
Velg grønnsaker egnet for klimaet der du bor. Grønnkål og bladbete er robuste og tåler mer kulde og kjølig vær. Salat, squash, chili og tomater er mer varmekjære og bør få en solfylt og lun plassering.
En vekstduk over plantene i starten isolerer mot kalde netter, beskytter mot regn, skadedyr og vind. Det en billig investering som forlenger vekstsesongen, og gir god start til plantene.

Bruk store krukker slik at røttene får nok boltreplass som vil gi kraftige grønnsakplanter med god avling.
Sørg for god drenering. Legg ca. 1/4 med leca i bunnen av krukkene og dekk med vekstduk før du fyller på med jord.
Vann jevnlig og unngå at jorden tørker ut, og gjødsle med organisk næring.

Velg lette krukker så det er enklere å trekke dem inn i skyggen når du reiser bort, eller i ly fra kraftig regnvær. Når de er skjermet mot solen klarer de seg lenger uten vann.Sortimentet vil variere gjennom sesongen, så ta turen innom Mester Grønn og la deg inspirere.

Så da er det bare å sette i gang med å dyrke, høste og nyte!
gronnsaker dyrkselv 4812 f s