20 fine inneaktiviteter.

Vinteren er over oss og mange planlegger en eller flere turer på hytta i løpet av vinteren. Vi ønsker dere selvfølgelig fantastisk vær i fjellet, men vi vet jo alle at det ikke alltid blir slik! Her er våre forslag til inneaktiviteter på hytta om uværet skulle være ute og barna holder på å gå på veggene inne!


Vinteren er over oss og mange planlegger en eller flere turer på hytta i løpet av vinteren. Vi ønsker dere selvfølgelig fantastisk vær i fjellet, men vi vet jo alle at det ikke alltid blir slik! Her er våre forslag til inneaktiviteter på hytta om uværet skulle være ute og barna holder på å gå på veggene inne!
 1. Lag en innendørs hinderløype hvor barna kan få frigjort litt innesperret energi. Bruk stoler til å krype under, plastikkboller eller ting fra kjøkkenet kan bli slalåmløype, stupe kråke, osv. Bare fantasien setter grensene!
 2. Lær å spille et «instrument» – Barna finner mye som kan spilles på i kjøkkenskapene
 3. Bygg skulpturer med sugerør og marsmallows, eller fyrstikker.
 4. Lag deres eget familiequiz. Alle bidrar med å skrive spørsmål og svar på lapper. Det kan være om familiemedlemmer, seg selv, eller ting familien har gjort sammen tidligere. Forhåpentligvis er dere stort sett enige når svarene avsløres og det blir en artig kveld.
 5. Lag en film sammen. Bli enige om handling og manus, finn noe som kan brukes som kostymer, og spill inn alle scenene. Husk at om dere ikke har videokamera går det fint å filme med mobilen.
 6. Lag radioteater, inkludert deres egen musikk og lydeffekter.
 7. Ta med whyteboard-tusjer eller lignende og la barna tegne på vinduene, feks sol og fint vær.
 8. Skriv et brev til hverandre i fremtiden. Samle alt i en lukket konvolutt og skriv utenpå en dag i fremtiden konvolutten kan åpnes.
 9. Bygg en katapult av strikk og kulepenner eller lignende. Skyt papirkuler eller vinkorker på blink.
 10. Lag telt eller borg med sofaputer, tepper og stoler.
 11. La barna skrive et flatterende brev til en bedrift / produsent som de har et forhold til, feks Tine, Freia, Axa, osv. Kanskje barna får en fin overraskelse i posten som takk?
 12. Lær nye kortspill eller enda bedre: magiske triks med kort! Bruk youtube til hjelp.
 13. Ha en innendørs «snøballkrig» med baller av sammenkrøllet papir
 14. Arranger en skattejakt for barna. Gjem en liten premie som barna skal finne, lag lapper med gåter som viser vei til neste gåte eller premien.
 15. Ha en piknik , Legg en duk på gulvet og lag en fin piknikkurv som familien kan nyte foran peisen.
 16. Arranger photoshoot / moteshow – La alle kle seg ut eller pynte seg til photoshoot’en og lag en runway, premier for beste design, beste gange, beste trutmunn, osv.
 17. Lag bowlingbane av tomme brusflasker og hold en konkurranse.
 18. Spenn rød tråd på kryss og tvers i feks gangen. Fest med tape på veggen. La barna leke «innbruddstyver» som skal snike seg forbi laserstrålene.
 19. Lag figurer i trolldeig
 20. Lær barna strikking, hekling, eller brodering

 

Tips hentet fra Itfamilien.no